ua en ru

Бюджетний комітет Ради вирішив виділити в окремий проект податкові зміни

Бюджетний комітет Верховної Ради України вирішив виділити в окремий проект податкові зміни.

Бюджетний комітет Верховної Ради України вирішив виділити в окремий проект податкові зміни. Про це пише "Комерсант-Україна".

Так, серед змін у податкове законодавство - пропозиція ввести з 1 лютого мінімальні роздрібні ціни (МРЦ) на тютюнові вироби. Народний депутат Партії регіонів Юрій Мірошниченко пропонує, щоб в цьому році тимчасово МРЦ на сигарети без фільтра становили 5 грн, з фільтром - 11 грн. В подальшому, за аналогією з міцним алкоголем ціни буде встановлювати Кабмін. Нагадаємо, раніше ця норма обговорювалася в профільному комітеті з питань податкової та митної політики, однак депутати, вважаючи таку ціну досить високою, вирішили відкласти прийняття цієї норми до проведення розрахунків.

Крім того, нардеп від ПР Михайло Чечетов вважає за потрібне скасувати запропоновану в уряді норму про підвищення ставки збору з операцій з цінними паперами. Нагадаємо, для позабіржових операцій ставка повинна була залишитися на рівні 1,5% від суми угоди. За умови знаходження паперів у лістингу фондової біржі ставку планували збільшити з 0,1% до 0,5%, якщо ж за ним розраховується біржовий курс, то з 0% до 0,3%; операції з деривативами на біржі - оподатковувати за ставкою 0,3% замість нинішньої нульовий.

Також ще одна норма знайшла відображення в таблиці поправок. Її запропонував нардеп від ПР Олександр Долженков і суть її полягає у введенні зобов'язання платників єдиного податку 1-3-ї груп, які торгують імпортними товарами luxury-класу, використовувати касові апарати. Під контроль будуть потрапляти товари, митна вартість яких понад 2 тис. грн. Під такою продукцією депутат передбачає, крім хутряних виробів, дорогоцінних металів і каменів, яхт, мотоциклів, годин, зброї, ще й холодильники, водонагрівачі, посудомийні машини, велосипеди з двигуном і навіть біноклі.