ua en ru

Агрохолдинг "Агрейн" заявляє про сплановану проти нього інформаційну атаку з метою тиску на суд

Агрохолдинг "Агрейн" заявляє про сплановану інформаційну атаку проти агрохолдингу з метою чинення тиску на суд. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агрохолдингу.

"Після того, як 3 листопада Апеляційний суд Харківської області дозволив підприємствам агрохолдингу оскаржити арешти зерна по суті, на холдинг почалася масована інформаційна атака. Мета її - чинити тиск на суд через ЗМІ напередодні розгляду справ щодо арешту зерна, які призначені на 10-14 листопада в Апеляційному суді Харківської області", - уточнила керівник прес-служби агрохолдингу "Агрейн" Наталя Нестерова.

В період 4-6 листопада прокуратура Києва на офіційному сайті розповсюдила інформацію про розшук посадових осіб агрохолдингу, які підозрюються в шахрайстві на суму 500 млн грн, потім про арешти 100 тис. тонн зерна підприємств агрохолдингу.

Агрохолдинг "Агрейн" доводить у судах, що ці кримінальні справи є замовними і базуються на свідченнях шахраїв - Олега Грицюка, бізнес-партнера колишнього депутата Верховної Ради України Володимира Пехова, і Олексія Іванова, співробітники адвокатської контори "Коннов і Созановський".

Одна з цих справ, за яким посадових осіб агрохолдингу планувалося звинуватити у фінансуванні сепаратизму, вже закрито прокуратурою Києва, доведена фальсифікація правоохоронцями підстав для її порушення.

Повідомляємо, що 6 листопада Апеляційний суд Харківської області розглянув ще 13 справ про відновлення прав підприємств агрохолдингу "Агрейн" на оскарження арештів зерна. По всіх справах суд дозволив підприємствам оскаржити арешти зерна, розгляд справ по суті призначено на 13-14 листопада.

Всього в рамках кримінальних справ проти агрохолдингу "Агрейн" за 2 місяці було винесено 111 рішень судів про арешти зерна на елеваторах і врожаю на полях загальним обсягом близько 600 тис. тонн.

Апеляційними судами у різних регіонах України скасовано 81 з 111 таких рішень. Після того, як агрохолдинг публічно заявив про замовний характер кримінальних справ проти нього, Генеральна прокуратура України перевела всі справи проти агрохолдингу до прокуратури Харківської області Червонозаводський районний суд Харкова.

За рішенням Червонозаводського районного суду Харкова у підприємств агрохолдингу "Агрейн" залишається під арештом на елеваторах 37,7 тис. тонн соняшнику та пшениці, з яких 11,9 тис. тонн - продовольче зерно. Також заарештовано 182,2 тис. тонн кукурудзи, в тому числі 70,7 тис. тонн - неприбраний урожай в полях на площі 10,4 тис. га.

Підприємства агрохолдингу "Агрейн" 10 листопада починають безстроковий мітинг у Харкові з вимогою об'єктивного розгляду справ та припинення тиску на агрохолдинг з боку прокуратури.

Агрохолдинг "Агрейн" є одним з найбільших в Україні. Обробляє 130 тис. га земель у шести областях. У групі працює понад 4,5 тис. співробітників. Орендна плата за землю сплачується більш ніж 52 тис. пайовиків.