ua en ru

"Перша паливна компанія" незабаром може змінити власника, - неофіційна інформація

"Перша паливна компанія" (ПТК) незабаром може змінити власника. Як стало відомо з джерела, близького до переговорів, в результаті операції 100%-м пакетом акцій буде володіти Компанія Envistor ltd., яка в свою чергу належить кінцевому бенефіціару - європейському трейдеру Георгію Дэматосу (George Demathas). Очікується, що найближчим часом Антимонопольний комітет України винесе рішення з цього приводу.

Георгій Дэматос займає посаду виконавчого директора грецької компанії Eminent Energy Limited. Як сказано на сайті компанії, вона здійснює діяльність з постачання ПММ, і в 2011 році сумарний обсяг поставок компанії досяг 50 тис. барелів на добу, що збігається з моментом створення Першої паливної компанії.

Згідно з відкритими джерелами, Георгій Дэматос з 1991 р. працював в компанії Malden Investment Trust Inc., здійснювала діяльність у нафтохімічній промисловості.

З 2001 р. очолив компанію Marketing Systems Ltd., у свій час займалася поставками виробничого обладнання "під ключ" в СРСР.
З 18 липня 2006 р. займає посаду директора компанії DryShips Inc., а з травня 2008 р. - директора компанії Ocean Rig ASA.
Перша паливна компанія була заснована в грудні 2011 р. компанією з управління активами "Альтана інвестмент менеджмент". Потім у 2012 р. власником компанії став громадянин України Всеволод Момот.

Нагадаємо, ПТК в кінці 2012 р. отримала перших клієнтів в особі Іллічівського та Ізмаїльського морських портів. Пізніше вона стала одним з постачальників дизпалива для "Укрзалізниці", Донецького аеропорту, а також тісно співпрацює з постачання ресурсів з компанією "Промгаз-інвест", що входить у групу "Континіум".