ua en ru

Джемілєв заочно заарештований у Криму

Джемілєв заочно заарештований у Криму Фото: Мустафа Джемілєв

Крім того, Джемілєв оголошений у федеральний розшук РФ

Київський районний суд Сімферополя (Крим) заочно заарештував лідера кримських татар, народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафу Джемільова. Про це у Facebook повідомив адвокат Джеміль Темішев.

"Сьогодні в Київському районному суді м. Сімферополя розглядалася постанова слідчого УФСБ про порушення перед судом клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Мустафи Джемілєва. Слідчий та прокурор, обґрунтовуючи своє клопотання, говорили про те, що щодо Мустафи Джемілєва порушено кримінальну справу за трьома статтями КК РФ, він переховується від слідства і суду, може чинити тиск на свідків, знищити докази, є громадянином іншої держави, не має постійного місця проживання на території Криму. Суд задовольнив клопотання слідчого і заочно обрав стосовно Джемілєва запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами адвоката, в даний час Джемілєв оголошений у федеральний розшук.

Сегодня в Киевском районном суде г. Симферополя рассматривалось постановление следователя УФСБ о возбуждении перед су...

Опубликовано Джемилем Темишевым 20 января 2016 г.

Нагадаємо, 10 червня 2015 року Краснодарський крайовий суд засудив сина лідера Мустафи Джемілєва, Хайсера, до 5 років позбавлення волі в колонії загального режиму.