ua en ru

Двоє співробітників ГФС в Харківській області затримано при отриманні хабара

Двоє співробітників управління доходів і зборів фізичних осіб ГУ ДФС України в Харківській області затримано при отриманні хабара. Про це 3 квітня повідомив журналістам в. о. начальника ГУ ДФС України в Харківській області Михайло Гагаркин.

"24 березня в службу внутрішньої безпеки ГУ ДФС в Харківській області звернувся директор одного з харківських підприємств з інформацією про неправомірну вигоду, яку у нього вимагали співробітники ГФС. В цей же день було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368. 1 квітня о 16:30 під час отримання хабара в розмірі півтори тисячі доларів було затримано заступника начальника відділу ОСВ управління доходів і зборів фізичних осіб Західній податкової інспекції та головний державний ревізор-інспектор відділу контрольно-перевірочної роботи відділу (управління) доходів і зборів фізичних осіб. Ведеться слідство", - сказав Гагаркин.

В ході прес-конференції він зазначив, що ГФС України не затвердив кандидатури його заступників, начальників районних інспекцій, голів департаментів і що він сам досі не призначено (затверджений) у займаної ним посади.

"Чому не призначають - я не знаю. Йде велика дискредитація. Проти нас йде боротьба. За моєю спиною йдуть призначення. Вчора прийшов наказ про призначення без мого погодження заступник начальника СБ (Управління внутрішньої безпеки харківської ГФС Дениса Кошикова - РБК-Україна)... Про те, що сюди йде Ковылин, я знаю", - сказав в. о. начальника ГУ ДФС України в Харківській області.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів знаходиться на розгляді подання Державної фіскальної служби України від 24.03.2015 №155/5/99-99-04-01-01, яким пропонується призначити начальника ГУ Державної фіскальної служби України у Запорізькій області Олексія Кавылина на аналогічну посаду в Харківській області.

За ініціативою Михайла Гагаркина раніше були звільнені троє його заступників - Володимир Кизима, Ольга Бірсан, Тетяна Маслова. Ще один заступник Світлана Пажина звільнена не була, оскільки перебувала на лікарняному. Перший заступник начальника ГУ ДФС України в Харківській області Ігор Репешко, який курирує роботу органів податкової міліції, зберіг свою посаду.