ua en ru

У Донецькій області поліція затримала чотирьох бойовиків

У Донецькій області поліція затримала чотирьох бойовиків Ілюстративне фото (Spencer Platt/Getty Images)

Бойовикам загрожує від 2 до 8 років позбавлення волі

У Донецькій області поліцейські встановили місцезнаходження та притягнули до відповідальності чотирьох учасників незаконних збройних формувань. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області.

Зазначається, що чоловіків терористи завербували навесні 2014 року для роботи на перших блокпостах. З метою заробітку новобранці чергували на незаконних пунктах фільтрації.

"У масках та без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі та перевіряли громадян. Шукали українську символіку, яка була приводом відправити людину "на підвал". Робота оплачувалася, в кращому випадку, їжею та сигаретами", - йдеться у повідомленні.

Додається, що один з затриманих, 30-річний житель Лиманського району, чергував на в'їзді у своє село. Зрозумівши, що його обманули, чоловік покинув свій пост та повернувся до звичайного життя.

"Факт участі у бандформуванні ретельно приховував. Однак, навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності, і тепер колишній учасник незаконного збройного формування постане перед судом", - зазначили в поліції.

За даними повідомлення, бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що в Сербії був затриманий серб Братислав Живкович, який воював на боці бойовиків на Донбасі.

Крім того, у Донецькій області військові Нацгвардії затримали чотирьох підозрюваних у співпраці з "ДНР". В ООС зазначають, що підозрюваних затримали на блокпостах поблизу населених пунктів Маріуполь, Волноваха та Благодатне Донецької обла