ua en ru

У ДНР анонсували відновлення повномасштабних бойових дій

У ДНР анонсували відновлення повномасштабних бойових дій Фото: за словами Пушилина, у так званої ДНР "вистачить сил на гідну відповідь" на "агресію України"

"Полпред" ДНР Денис Пушилин пригрозив відновленням відкритих бойових сутичок

Представники так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) заявили про початок чергових повномасштабних військових дій на південно-сході України в разі, якщо Київ продовжить обстрілювати територію Донбасу. Про це заявив "повпред" ДНР Денис Пушилин, передають "Известия".

Як зазначається, "якщо українська влада не будуть дотримуватися як мінімум перші три пункти Мінських угод, відбудеться поновлення бойових дій з вини Києва".


"Ситуація загострюється з кожним днем. Жодних зрушень після чергових переговорів з політичного врегулювання немає. Обстановка залишається напруженою, в будь-який момент вона може спалахнути і перерости в повноцінні бойові зіткнення. Україна не виконує своїх зобов'язань і у військовій, і в політичній сфері. Це бачимо не тільки ми, це бачать наші громадяни, які поставили свої підписи під петицією до Ради Безпеки ООН про невиконання угод Києвом. Таких людей в ДНР понад 320 тис.", - заявив Пушилин.

За його словами, за останні 5-6 днів ситуація загострилася максимально. Також він додав, що "у випадку повномасштабної агресії з боку України у них вистачить сил на гідну відповідь".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала на Донбасі іноземного найманця, який воював на боці бойовиків.