ua en ru

Депутат від "Слуги народу" заявила про затримання її чоловіка

Депутат від "Слуги народу" заявила про затримання її чоловіка Фото: Ганна Скороход (facebook.com/sluganarodu skorokhod 93)

Правоохоронці затримали Олексія Алякина

Українські правоохоронці затримали чоловіка нардепа від "Слуги народу" Анни Скороход. Про це вона заявила з трибуни Верховної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Скороход, підставою для затримання чоловіка стала заявка з Російської Федерації з приводу його видачі в 2017 році.

"Його затримав Печерський райвідділ. І перемістили... Буде протягом 72-х годин суд. Його затримали на підставі того, що заявка була з РФ з приводу його видачі в РФ 2017-го року. Там кримінальну справу. У нього був великий бізнес у РФ, потім бізнес був віджатий. Щоб людина не могла повернутися, завели справу. Ще його звинувачують у банківській сфері", - заявила Скороход.

"Мого чоловiка затримали за голосування проти ринку землi", депутат "Слуги Народа"

Опубліковано Yan Dobronosov Четвер, 14 листопада 2019 р.

За її словами, затримання її чоловіка Олексія Алякіна відбулося через те, що вона не проголосувала за відкриття ринку землі.

"Не було жодних претензій скільки років, а коли я тисну червону кнопку - до мене притензії. Я не кажу, що мені не подобається політика партії. Я кажу про те, що треба прислухатися і до думки меншості, і при цьому не здійснювати ці дії. Не чинити пресинг, не загрожувати за те, що я голосую не так", - заявила Скороход.

Нагадаємо, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення під номером 2178-10 був прийнятий Верховною радою за основу 13 листопада. Його підтримали 240 депутатів, проголосували проти 52 депутати, утрималися 57 депутатів.

РБК-Україна звернулася за коментарями до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру, Нацполіцію, НАБУ, Генпрокуратуру і СБУ, однак в прес-службах цих відомств поки не знають про затримання Алякіна.

У 2011-2012 роках Алякін вважався основним власником підмосковного банку "Пушкіно", який за своїми активами входив до другої сотні російських банків. У вересні 2013 року у банку відкликали ліцензію. До краху банк залучив 24 млрд російських рублів приватних вкладів.

У 2013 році Алякін оголосив себе банкрутом у Росії, його заборгованість перед кредиторами досягала 0,5 млрд рублів. У грудні 2015 року російський суд санкціонував його заочний арешт і оголосив в міжнародний розшук за звинуваченням в розкраданні коштів банку "Пушкіно". Крім того, в травні 2016 року його колишня дружина вимагала стягнути аліменти на суму понад 1 млрд рублів.