ua en ru

У справі про Євромайдан перед судом постануть слідчі МВС і прокурор, - ГПУ

У справі про Євромайдан перед судом постануть слідчі МВС і прокурор, - ГПУ Фото: "Беркут" взимку 2014 року в Києві

Злочини творилися у Солом'янському районі столиці

До суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою слідчих МВС України та прокурора, які незаконно притягували до відповідальності громадян під час "революції гідності". Про це повідомили в управлінні зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генпрокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.364, ч.1 ст.366, ч.1, 2 ст.371, ч.2 ст.372 КК за підозрою трьох слідчих Солом'янського РУ ГУ МВС України в м. Києві та прокурора прокуратури зазначеного району за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами правоохоронних органів і прокуратури, службового підроблення, завідомо незаконного затримання, свідомо незаконного утримання під вартою і залучення свідомо невинних до кримінальної відповідальності.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом січня-лютого 2014 співробітники спецпідрозділу" Беркут ", військовослужбовці внутрішніх військ МВС та інші працівники ГУ МВС України в м.Києві безпідставно незаконно затримували громадян нібито за участь у масових заворушеннях та доставляли їх в райуправління ГУ МВС України в м.Києві ", - йдеться в повідомленні.

Надалі, зазначені незаконно затримані громадяни слідчими підрозділів ГУ МВС України у м.Києві та працівниками прокуратури. Києва безпідставно притягувалися до кримінальної відповідальності за нібито активна участь у масових заворушеннях, а саме за вчинення підпалів, знищення майна, опір представникам влади, а слідчі судді районних судів м.Києва, за результатами розгляду необґрунтованих клопотань слідчих і прокурорів, за відсутності підстав, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України, протиправно вибирали незаконно притягнутим до кримінальної відповідальності громадянам запобіжний захід - утримання під вартою.

За інформацією прес-служби, зараз, за ​​результатами досудового розслідування, обвинувальний акт стосовно колишніх правоохоронців направлений на розгляд суду.

Нагадаємо, наприкінці квітня ГПУ створила реєстр злочинів під час Євромайдану.