ua en ru

Справу Кернеса розгляне суд Полтави

Справу Кернеса розгляне суд Полтави Мер Харкова Геннадій Кернес

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ направив кримінальну справу щодо мера Харкова Геннадія Кернеса для розгляду в Полтаву. Таке рішення оголосив головуючий суддя Євген Пузиревський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кримінальне провадження направити Дзержинського суду міста Харкова в Київський районний суд Полтави", - зазначив Пузиревський.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України.

Зазначимо також, що сьогодні суд оголосив тільки резолютивну частину рішення. Повний текст рішення суд оголосить 7 квітня о 10:00.

Нагадаємо, 25 січня 2014 р. невідомі напали на учасників ходи на підтримку Евромайдана Олександра Кутянина і Олексія Ряполова. Їх прихильники заявили, що активісти були викрадені під час фотографування номерів автомобілів біля готелю "Національ", що належить Кернесу.

27 лютого 2015 р. генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що Кернесу інкримінується застосування тортур та викрадення людини.

5 березня заступник генерального прокурора України Олексій Баганець заявив, що Геннадій Кернес закінчив ознайомлення з матеріалами, а також про намір звернутися у Вищий спеціалізований суд з метою змінити підсудність справи з Харкова на "будь-який інший регіон або Київ". Геннадій Кернес назвав дії Генпрокуратури "спробою силовиків зобразити роботу" з метою дискредитації перед харків'янами", а сама справа "політично мотивованим". Адвокат Кернеса Гунченко Олександр зазначив, що "захист знайомиться з матеріалами, термін законом не обмежений".