ua en ru

Делегація РФ навряд чи поїде на січневу сесію ПАРЄ

Делегація РФ навряд чи поїде на січневу сесію ПАРЄ Фото: ПАРЄ

Однак остаточне рішення ще не прийнято

Делегація Росії, швидше за все, відмовиться їхати на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомив перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ, член російської делегації в ПАРЄ Леонід Калашников, передає ТАСС.

"За моїми даними, в даний час готується розпорядження за підписом спікерів Держдуми і Ради Федерації Сергія Наришкіна і Валентини Матвієнко про те, що делегація у Страсбург не поїде", - повідомив Калашников.

Інший ТАСС джерело в делегації РФ підтвердив, що остаточне рішення щодо участі у сесії буде "пов'язане з розкладом по голосуванню (щодо повноважень російської делегації і можливого продовження санкцій відносно неї)". За його даними, безпосередньо в даний час йде процес прийняття рішення, і "це пов'язано з засіданнями політичних груп ПАРЄ, які дають розклад по голосам".

Нагадаємо, 24 червня 2015 року ПАРЄ продовжила до січня 2016 року санкції проти делегації Російської Федерації, прийняті 29 січня 2015 року.

На наступному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, яке розпочнеться в січні 2016 року, російської делегації можуть повернути право голосу.