ua en ru

ПАРЄ може повернути право голосу російській делегації в кінці січня 2016

ПАРЄ може повернути право голосу російській делегації в кінці січня 2016 Фото: засідання ПАРЄ

Наступне засідання ПАРЄ розпочнеться 25 січня 2016 року та триватиме тиждень

На наступному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, що розпочнеться у січні 2016 року, російській делегації можуть повернути право голосу. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив член постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народний депутат, член фракції "Народний фронт" Леонід Ємець по поверненню із засідання ПАРЄ.

"На наступному засіданні ПАРЄ можуть розглянути питання збереження санкцій щодо російської делегації", - розповів Ємець та пояснив, що окремі делегати ПАРЄ хочуть відновити нормальну співпрацю з російською стороною та лобіюють зняття санкцій з російської делегації.

"Окремі делегати висувають позицію, що необхідно відновити діалог з Росією", - додав він.

Депутат нагадав, що на сьогодні щодо російських делегатів тривають санкції щодо позбавлення останніх права голосу та обіймання керівних посад в деяких органах ПАРЄ.

Варто зауважити, що наступне засідання ПАРЄ розпочнеться 25 січня 2016 року та триватиме тиждень.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) продовжила до січня 2016 року санкції щодо делегації Російської Федерації, які позбавляють її права голосу і обмежують її право на участь у засіданні статутних органів і в моніторинговій діяльності асамблеї.