ua en ru

У Брюсселі сьогодні пройдуть торгові переговори Україна-ЄС-РФ

У Брюсселі сьогодні пройдуть торгові переговори Україна-ЄС-РФ Фото: Павло Клімкін

Буде обговорюватися підготовка до імплементації зони вільної торгівлі Україна-ЄС

У Брюсселі сьогодні, 18 травня, пройдуть тристоронні консультації Україна-ЄС-РФ на рівні міністрів щодо імплементації угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, зустріч у форматі Україна-Група друзів України в ЄС на рівні глав зовнішньополітичних відомств ЄС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Під час переговорів будуть обговорюватися перспективи введення безвізового режиму для громадян України та підготовки до імплементації поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі Україна-ЄС з 1 січня 2016 року.
Крім цього, очікується, що Україна і ЄС скоординують позиції напередодні саміту Східного партнерства у Ризі.

Відзначимо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявляв, що переговори ініціювала Росія.

Як зазначалося раніше, у консультаціях візьме участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Клімкін також проведе двосторонні зустрічі з членами Європейської Комісії з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнесом Ханом, торгівлі - Сесілією Мальмстрем і Членом Єврокомісії з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітрісом Аврамопулосом.

Нагадаємо, раніше Клімкін закликав надати чітку європейську перспективу країнам "Східного партнерства" (Україна, Молдова, Азербайджан, Вірменія, Грузія та Білорусь), які твердо заявили про своїх європейських прагненнях.