ua en ru

Клімкін закликав надати європейську перспективу країнам "Східного партнерства"

Клімкін закликав надати європейську перспективу країнам "Східного партнерства" Фото: Павло Клімкін

Україна розраховує на безвізовий режим найближчим часом

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав надати чітку європейську перспективу країнам "Східного партнерства" (Україна, Молдова, Азербайджан, Вірменія, Грузія та Білорусь), які твердо заявили про свої європейські прагнення. Про це він заявив в ході урочистої церемонії відкриття Дня Європи у Києві сьогодні, 16 травня, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Клімкін зазначив, що з підписанням і початком імплементації угоди про асоціацію між Україною та ЄС, країна отримала чіткий план модернізації.

На думку міністра, не менш важливим виміром відносин з Євросоюзом та безвізовий діалог. У цьому контексті Клімкін зазначив, що українська сторона отримала позитивні оцінки боку ЄС щодо виконання другої фази плану дій з лібералізації візового режиму для України і розраховує на надання Україні найближчим часом безвізового режиму.

Нагадаємо, 17-19 травня в Брюсселі заплановано участь Клімкіна у тристоронніх консультаціях Україна-ЄС-РФ на рівні міністрів щодо імплементації угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі, зустріч у форматі "Україна-Група друзів України в ЄС" на рівні глав зовнішньополітичних відомств ЄС та участь у 125-й сесії комітету міністрів Ради Європи.