ua en ru

Коломойський може бути звільнений з посади глави ДніпрОДА

Коломойський може бути звільнений з посади глави ДніпрОДА Ігор Коломойський

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський "не має права носити звання державного службовця" у зв'язку з поведінкою останнього біля офісу компанії "Укртранснафта" в ніч на 20 березня. Про це нардеп написав у своєму Facebook депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

"Якщо Петро Порошенко і Арсеній Яценюк дійсно вважають, що ця людина може представляти владу, у мене одне питання: чим вони відрізняються від Віктора Януковича та Миколи Азарова? Ця людина не має права носити звання державного службовця. У президента і прем'єра є всі важелі для виправлення цієї помилки. Будь-які домовленості з ним знищать довіру до перших осіб країни", - написав Найєм.

За словами іншого нардепа від БПП Сергія Лещенка, "образи Коломойського на адресу журналіста радіо "Свобода" - це кінець його кар'єри".

"Тому що радіо "Свобода" працює на податки американських громадян. І український бюджет теж рятують за рахунок податків американських громадян. А американські лідери, які виділяють Україні гроші своїх платників податків, дуже не люблять, коли ображають журналістів. Тим більше американських радіостанцій, покликаних захищати цінності демократії по всьому світу", - написав Лещенко.

Нагадаємо, відсторонений від 19 березня посади голови правління "Укртранснафта" Олександр Лазорко забарикадувався в будівлі компанії. Після цього нардеп Сергій Лещенко повідомив, що глава ДнепрОГА Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії.

Пізніше глава Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що Коломойський прибув в офіс "Укртранснафти" з метою з'ясувати, особа нового глави компанії.

Вночі 20 березня київська міліція взяла під охорону офіс "Укртранснафти".