ua en ru

Бойовики продовжують перегрупування сил на Донбасі, - штаб АТО

Бойовики продовжують перегрупування сил на Донбасі, - штаб АТО Спікер АТО Андрій Лисенко

Бойовики на сході України продовжують здійснювати перегрупування сил, накопичення боєприпасів і палива. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оперативною інформацією, противник продовжує перегрупування сил, накопичує боєприпаси, паливо, при цьому активно використовується залізнична інфраструктура на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Зокрема, вчора на станцію Краснодон прибув ешелон з майном і боєприпасами", - заявив Лисенко.

За його словами, триває бойове злагодження підрозділів незаконних збройних формувань, які прибули з Росії і мобілізованих з підконтрольних бойовикам територій.

"За даними розвідки, з 18 березня в незаконних збройних формуваннях ЛНР скасовано відпустки особового складу", - зазначив спікер АТО.

Лисенко також додав, що за минулу добу було зафіксовано 8 артилерійських обстрілів українських позицій і 4 випадки використання бойовиками танків.

"Найбільш неспокійна ситуація залишається біля селища Широкине під Маріуполем, в районі донецького аеропорту, в передмісті Горлівки, яка контролюється українською владою, в районах на південь від Дебальцеве і близько Бахмутської траси. Вже сьогодні після півночі противник здійснив 4 збройних провокації проти наших військових", - уточнив він.

Нагадаємо, за минулу добу поранення отримав 1 український військовий, загиблих немає.