ua en ru

Аваков буде ініціювати повний перехід армії на контрактну основу

Аваков буде ініціювати повний перехід армії на контрактну основу Фото: Арсен Аваков

Аваков виступає проти "відлову" призовників на вулицях

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір запропонувати Президенту Петру Порошенку ініціативу про повний перехід армії на професійну контрактну основу. Про це глава МВС повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Армію треба зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати реальним кваліфікованим військовим і їх забезпечення. Порядок, підготовленість і мотивація - б'є будь-яку кількість. У такого підходу - є майбутнє, у відлову призовників на вулицях і в трамваях - немає", - написав Аваков.

Він також додав, що як міністр і член РНБО виступить з пропозицією про необхідність реалізації такого підходу без зволікання. "Буду звертатися до Верховному головнокомандувачу", - підкреслив міністр.

Думаю о волнах мобилизации по стране. О дебилизации действий военкомов, вручающих повестки прохожим на улицах Харькова, ...

Posted by Арсен Аваков on 30 июля 2015 г.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Президент Петро Порошенко заявляв, що Україні поки що доведеться відмовитися від повного переходу на контрактну армію.

"Неминуча певна мілітаризація суспільства - у межах здорових. Навіть початкова військова підготовка повинна стати одним з головних предметів у школі - саме там закладаються основи військово-патріотичного виховання. У нас немає сьогодні іншого вибору, крім як поки що відмовитися від повного переходу армії на контрактну основу. Сусіди підкоригували наші плани. Без призову - поки ніяк", - заявляв тоді голова держави.