ua en ru

Артемівський винзавод може змінити назву через перейменування міста на Бахмут

Артемівський винзавод може змінити назву через перейменування міста на Бахмут Фото: Артемівський винний завод

При цьому підприємство не має наміру змінювати назви торговельних марок

Артемівський завод ігристих вин не виключає зміну назви у зв'язку з перейменуванням м. Артемівська (Донецька область) в Бахмут. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Артемівського винного заводу.

"Продукція у нас не особливо пов'язана з назвою міста, тому навряд чи ми будемо щось змінювати, але назву підприємства, можливо, буде змінено", - сказали в прес-службі підприємства.

При цьому директор по маркетинговому розвитку Євгенія Стадник в коментарі РБК-Україна сказала, що підприємство все ж таки не має наміру змінювати назви торгових марок.

"Давайте зараз не будемо поспішати з вирішенням цього питання, тому що рішення було прийнято тільки на сесії міської ради Артемівська, тепер наступний крок - це затвердження Верховною Радою. Тому давайте ми все-таки трошки почекаємо перш, ніж хвилюватися дуже сильно. Найголовніше, що "Artemovsk Winery" та торгова марка "Артемівське" - це імена ніяк не пов'язані з комуністичним режимом і там зовсім інша історія, тому якщо виникне прецедент, ми будемо захищати свої торговельні марки, тому що яким чином ігристе вино, виробництво якого почалося в 1997 році, пов'язано з радянським режимом, це вже була соборна незалежна Україна", - сказала вона.

Нагадаємо, вчора, 23 вересня, Артемівська міська рада прийняла рішення про перейменування населеного пункту та повернення його історичної назви - Бахмут.