ua en ru

Арешт Савченко продовжено до 30 вересня

Арешт Савченко продовжено до 30 вересня Фото: Надія Савченко

Оголосив рішення суддю внесуть в санкційний "список Савченко"

Московський міський суд продовжив арешт української льотчиці та народного депутата Надії Савченко до 30 вересня 2015 р. Про це у своєму Twitter написав нардеп від фракції "Батьківщина" Іван Крулько, присутній на засіданні суду.

"Рішення судді Грачова: Савченко за ґратами до 30.09. Як підстава - незаконно перетнула кордон і не має житла в РФ", - написав нардеп.

За його словами, після сьогоднішнього рішення про продовження арешту Надії, суддя Грачов буде додано до санкційного списку Савченко.

Нардеп також додав, що перед оголошенням рішення льотчиця подякувала всіх українців за підтримку та листи.

Арешт Савченко продовжено до 30 вересня

Надія Савченко на засіданні суду, фото twitter.com/HromadskeTV

Раніше повідомлялося, що захист льотчиці надала докази, що Савченко має імунітет Ради Європи і не може перебувати під арештом.

Відзначимо, 6 травня Басманний суд Москви продовжив арешт Савченко до 30 червня.

Нагадаємо, 24 квітня Надії Савченко було пред'явлено остаточне обвинувачення у вчиненні низки злочинів, а саме: пособництво у вбивстві двох і більше осіб, пособництво в замаху на вбивство двох і більше осіб, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб, незаконне перетинання кордону РФ.

У слідкомі РФ вважають, що під час військових дій в районі Луганська в червні 2014 р. Савченко, дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, передала їх українським збройним формуванням. Після цього саме за цими координатами був проведений артилерійський обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також могли постраждати й інші знаходилися поруч цивільні особи. Після цього Савченко без документів під виглядом біженки перетнула межу Росії. При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи.

"У слідства є неспростовні докази у вигляді власноручних записів Савченко, підтверджують її причетність до коректування вогню, дані балістичної експертизи фрагментів осколків, вилучених з тіл загиблих, і фото - і відеоматеріали місця загибелі журналістів, в тому числі безпосередньо артилерійського обстрілу, а також дані, отримані з космічних супутників. Всі ці докази представлені наслідком для проведення ситуаційної судової експертизи. Це лише частина доказів, які в сукупності з іншими будуть представлені суду", - йдеться в повідомленні.