ua en ru

Apple зберегла лідерство в рейтингу найдорожчих брендів світу

Apple зберегла лідерство в рейтингу найдорожчих брендів світу Фото: компанія Apple вп'яте поспіль очолила рейтинг найдорожчих брендів світу

Вартість бренду Apple за рік зросла на 17% - до 145,3 млрд дол

Компанія Apple вп'яте поспіль очолила рейтинг найдорожчих брендів світу. Про це свідчать дані американського журналу Forbes.

За оцінкою видання, вартість бренду Apple за рік зросла на 17% - до 145,3 млрд дол. Це більше вартості будь-якого іншого бренду як мінімум в два рази.

Повідомляється, що друге місце в рейтингу, як і в 2014 році, займає Microsoft. Вартість цього бренду, за оцінкою Forbes, зросла на 10% - до 69,3 млрд дол. На третьому місці - бренд інтернет-корпорації Google, подорожчав за рік на 16% - до 65,6 млрд дол. Єдиною не технологічною компанією, бренд якої увійшов до п'ятірки найдорожчих, залишається виробник напоїв Coca-Cola. Forbes оцінив цей бренд в 56 млрд дол. - на рівні 2014 р. П'яте місце зайняв бренд IBM, вартість якого зросла на 4% - до 49,8 млрд дол.

Зазначається, що найбільше за рік подорожчав бренд соціальної мережі Facebook. Його вартість збільшилася на 54% - до 36,5 млрд дол. У списку найдорожчих брендів Facebook займає 10 місце.

Варто також відзначити, що всього у списку - бренди з 15 країн, що представляють 20 галузей. Більше половини списку - це американські бренди, Німеччину представляють 9 брендів, Японію та Францію - по сім.

Найбільше брендів в рейтингу - 15 - припадає на технології.Нагадаємо, Apple отримала патент на соцмережу.

Нагадаємо, Apple отримала патент на соцмережу.