ua en ru

Apple отримала патент на соцмережу

Apple отримала патент на соцмережу Фото: майбутня мережа може бути анонімною

Сама компанія з Купертіно не коментує планів

Бюро з реєстрації патентів і торгових марок США опублікувало патентну заявку компанії Apple на побудову соціальної мережі, яка буде розрахована на користувачів пристроїв, що працюють на платформі iOS.

Запатентований додаток називається "Соціальні групи, об'єднані способом життя". Вони, згідно з описом патенту, визначаються таким чином. Пристрій користувача визначає схему пересувань свого власника. Потім, знаючи історію активності користувача, може визначити його спосіб життя або категорії локацій, які він відвідує.

Використовуючи підлогу вчені дані, додаток пропонує створити соціальну групу, грунтуючись на способі життя користувача або на певних локаціях, і запросити туди людей зі схожими інтересами або відвідують ті ж самі локації. Таким чином, соціальна група перетворюється на спеціалізовану соціальну мережу. Для її створення не вимагаються дії користувача, вона також може бути анонімною.

В рамках створених соцгрупи їх учасники зможуть обмінюватися миттєвими повідомленнями, створювати зустрічі, а також розміщувати необхідну інформацію в загальному доступі.

Патентна заявка була подана в четвертому кварталі 2013 року. В якості авторів винаходу вказані Лукас Марті, Шеннон Ма і Майкл Дав Санто.

Під оперативною системою iOS працюють пристрої, вироблені компанією Apple. До них відносяться мобільний телефон iPhone, плеєр iPod touch і планшет iPad.

Нагадаємо, глава Apple пожертвує весь свій статок на благодійність.