ua en ru

Землетрус в Китаї: Загинули 56 осіб, чотири сотні постраждали

Кількість жертв землетрусу в китайській провінції Ганьсу зросла до 56 осіб.

Кількість жертв землетрусу в китайській провінції Ганьсу зросла до 56 осіб, передають гонконзькі ЗМІ з посиланням на представників влади провінції.

Раніше повідомлялося про загибель 47 осіб. За останніми даними, поранення отримали 412 осіб, 12 осіб все ще числяться зниклими без вісті.

Більше 23 тис. жителів були евакуйовані з адміністративного округу Цзиї в провінції Ганьсу. Близько 20% будівель, що знаходилися в зоні землетрусу, зруйновано, більше 60% споруд отримали пошкодження.

Рятувальні роботи, що проводяться силами співробітників поліції, рятувальників і волонтерів, продовжуються. У регіоні, що торкнувся землетрусом, зруйновані комунікації між 13 населеними пунктами.

В основному люди гинули під уламками будівель. У ряді населених пунктів в околицях міст Ланьчжоу і Дінс в результаті підземних поштовхів було зруйновано майже всі будівлі. У порушеному землетрусом регіоні зруйновано комунікації між 13 населеними пунктами. Туди направили рятувальників, волонтерів, сили поліції - всього більше 300 осіб.

За останньою інформацією, в околицях міста Дінсі зруйновано близько 400 будівель і ще більше 5 тисяч отримали пошкодження.

Як повідомляє китайське новинне агентство Сіньхуа, землетрус також спровокував обвали.

Читайте також: Кількість загиблих у результаті землетрусу в Китаї зросла до 180 осіб, поранено більше 11 тис. осіб

Землетрус магнітудою 5,9 стався рано вранці в понеділок. Його руйнівність пов'язують з тим, що епіцентр знаходився близько до поверхні Землі.

За даними Геологічної служби США, епіцентр підземних поштовхів знаходився в 172 км від міста Ланьчжоу, адміністративного центру провінції, джерело залягало на глибині близько 10 км.

За даними Китайського сейсмологічного бюро, магнітуда склала 6,6, потім стався ще один землетрус магнітудою 5,6.

Найбільшим за останній час в КНР став землетрус у провінції Сичуань, в результаті якого загинули більше 200 осіб. Магнітуда землетрусу склала 6,6.