ua en ru

За час перемир'я бойовики не захопили жодного населеного пункту, - РНБО

За час дії режиму припинення вогню, який розпочався 5 вересня, українські військові не здали жодного населеного пункту.

За час дії режиму припинення вогню, який розпочався 5 вересня, українські військові не здали жодного населеного пункту. Про це заявив під час брифінгу в Києві представник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, не отримавши за цей період жодної перемоги, "прем'єр-міністр" так званої "Донецької народної республіки" намагається приписати собі віртуальні перемоги, і поспішив заявити про 38-ми нібито захоплених населених пунктах.

"Насправді бойовики несуть втрати в людських ресурсах і бойовій техніці. А найголовніше - з кожним днем терористи втрачають все більше довіри навіть тієї частини населення, яка спочатку повірила в існування так званої ДНР", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що на території, яку поки що контролюють терористи, розташовані сотні дрібних населених пунктів, за які ніколи не велися бої.

Нагадаємо, станом на 19 вересня українська армія втратила контроль над територією в районі населених пунктів Червона Поляна - Лутугине - Сабовка - Слов'яносербськ - Щастя - Первомайськ.