ua en ru

У рамках спецоперації десантники вилучили в екстремістів два захоплених у Краматорську БМД, - Міноборони України

"В результаті професійних дій "крилатої піхоти" спецоперація пройшла без жертв і постраждалих", - зазначили в Міноборони.

У Донецькій області 18 квітня в рамках антитерористичної операції військовослужбовці високомобільних десантних військ (ВДВ) Збройних сил України (ЗСУ) повернули дві із шести одиниць бронетехніки, яка була захоплена екстремістами 16 квітня у Краматорську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Фотогалерея: "Військова техніка на вулицях міст Донбасу"

"В результаті професійних дій "крилатої піхоти" спецоперація пройшла без жертв і постраждалих", - наголошується в повідомленні.

Водночас, як повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, українські військові застосували зброю проти загарбників БМД під Краматорськом (Донецька область). За його словами, бронетехніка була відбита в сепаратистів у результаті бойового зіткнення.

Нагадаємо, 16 квітня до Краматорська Донецької області увійшли шість одиниць бронетехніки БМД (бойова машина десанту, - ред.) ЗСУ, які діяли за планом антитерористичної операції. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі. В результаті блокування проросійські активісти захопили техніку, і колона вирушила в бік Слов'янська.

Пізніше в Міноборони України заявили про захоплення донецькими сепаратистами шести одиниць бронетехніки.

Після переговорів з деблокування 17 квітня військові на 15 БМД, заблокованих місцевими жителями, попрямували із Краматорська до місць постійної дислокації у Дніпропетровській області.