ua en ru

Військові на 15 БМД повертаються з Краматорська в Дніпропетровську область, - Міноборони

Українські військові на 15 бойових машин десанту повертаються з Краматорська Донецької області в Дніпропетровську область.

Українські військові на 15 бойових машин десанту повертаються з Краматорська Донецької області в Дніпропетровську область. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони України.

"15 одиниць броньованої техніки (БМД), які були заблоковані проросійськи налаштованими активістами біля селища Пчолкіна на південній околиці Краматорська, станом на 08.00 17 квітня повертаються в місця постійної дислокації у Дніпропетровській області", - наголошується в повідомленні.

Переговори щодо розблокування українського військового підрозділу з протестувальниками, серед яких перебували особи в уніформі, в масках і зі зброєю, провів командувач Високомобільних десантних військ Збройних сил України полковник Олександр Швець.

В результаті переговорів, зазначається, військові вийшли з оточення з особистою зброєю і на штатній техніці.
"З метою уникнення жертв серед цивільного населення військовослужбовці віддали затвори від частини стрілецької зброї командувачу ВДВ, який виступив гарантом незастосування зброї проти місцевих жителів, які використовуються озброєними екстремістами в якості живого щита", - наголошується в повідомленні.

За час блокування сутичок з місцевими жителями не було.