ua en ru

У небі над Індонезією пропав літак малайзійської авіакомпанії

У небі над Індонезією пропав літак малайзійської авіакомпанії

Літак малайзійської авіакомпанії AirAsia зник у небі над Індонезією 28 грудня близько 5 ранку за київським часом, передає Reuters.

Літак Airbus 320-200, на борту якого перебували 162 людини - 155 пасажирів і 7 членів екіпажу, прямував з індонезійського міста Сурабая в Сінгапур. Зв'язок був втрачений в той момент, коли лайнер знаходився в зоні відповідальності наземних служби Джакарти.

За словами представника міністерства транспорту Індонезії, пілоти незадовго до НП запитували зміну маршруту. Як пізніше вказала у своїй заяві AirAsia, відхилення від курсу було викликано поганими погодними умовами. До пошуків літака підключаться ВПС Сінгапуру і сінгапурські кораблі.

Спікер Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс повідомив, що громадян України на літаку не було.

"За повідомленнями нашого Посольства в Індонезії, громадян України на борту зниклого літака авіакомпанії AirAsia не було", - зазначив він у своєму Twitter.

Відзначимо, за останній рік два великих НП сталося з літаками інший малайзійської авіакомпанії, Malaysian Airlines. Один з них зник на захід від індонезійського острова Суматра і до цих пір не знайдений. Інший розбився в Донецькій області України, імовірно, він був збитий ракетою "земля-повітря". Більш точна інформація про причини катастрофи Boeing може бути оприлюднена в першій половині 2015 р.