ua en ru

У Криму поховали мера Сімеїза Кирила Костенка

На міському кладовищі Сімферополя "Абдал-1" в суботу відбувся похорон голови селищної ради Сімеїзу Кирила Костенка, який був застрелений недалеко від будівлі ради 26 лютого, повідомляє "Комерсант Україна".

Спочатку було оголошено, що похорони відбудуться в 12:30, проте незабаром після 12:00 цвинтар почали залишати численні родичі і знайомі покійного, які повідомили, що церемонія вже відбулася. Всього на похорон прийшли близько 250 чоловік, серед яких були помічені мер Ялти в 2010-2012 роках Олексій Боярчук, власник будівельної компанії "Професіонал" Андрій Припутников і колишній депутат Верховної ради Криму Рувім Аронов (звинувачувався в причетності до організованого злочинного угруповання "Башмаки", але в грудні 2011 року був виправданий судом). Журналісти на похорон допущені не були, а знімальна група сімферопольської телерадіокомпанії "Неаполь", що знімала недалеко від входу на кладовище, піддалася нападу з боку чоловіка спортивної статури, який, відмовившись представитися, схопив камеру руками і в грубій формі зажадав припинити зйомку. Група невідомих молодих людей також відібрала у одного з фотокореспондентів USB-накопичувач з фотографіями і зламала його.

В кінці минулого тижня стали відомі подробиці вбивства Кирила Костенка. Кілер на автомобілі ВАЗ-2101 пройшов за Mercedes Gelandewagen на стоянку біля будівлі селищної ради. В 8:41 вбивця наблизився до Mercedes і, скориставшись тим, що Кирило Костенко відкрив двері автомобіля, але не вийшов з нього, з кількох метрів випустив в голову селищної ради чергу з автомата АК-47. При цьому стрілянина велася прямо через пакет, в який був упакований автомат. Це дозволило злочинцеві залишити відстрелених гільзи в пакеті, а не на місці події.