ua en ru

У Києві затримано нетверезого суддю, що погрожував зброєю правоохоронцю, - нардеп

У Києві затримано суддю Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, погрожував зброєю дорожньому інспекторові. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Інцидент стався в ніч з п'ятниці на суботу, коли машину судді на вул. Ольжича спробувало зупинити ДАІ.

"Суддя не став реагувати на сигнал інспектора з вимогою про зупинку... Далі за ним була погоня з включеною сиреною по Києву. Після чого суддя вирішив, що так можна п'яним і в стовп врізатися та вирішив зупинитися", - написав Геращенко.

Після зупинки суддя дістав зброю, направивши її на інспектора.

"Але працівник ДАІ... сам взяв суддю на "мушку", змусив його вийти з машини та здати зброю", - зазначив Геращенко.

За його словами, на місце було викликано слідчо-оперативна групу Подільського райвідділу міліції, яка зафіксувала факт наявності пістолета, встановила особистість судді та вилучила записи відеокамер в якості підтвердження факту погрози вбивством працівникам міліції при виконанні.

"За фактом погроз судді Оберемко знімати співробітника міліції, я звернувся до генерального прокурора України Віктора Шокіну з вимогою розпочати кримінальне провадження у відношенні, поки ще, судді Макарівського районного суду Київської області Оберемко Владислава Олександровича, 1982 року народження, за статтею 345 КК - "Загроза застосування насильства або насильство проти працівника правоохоронного органу", - підсумував нардеп.

Згідно із заявою прес-секретаря прокуратури Києва дану справу візьме під контроль столичний прокурор.

"Зараз наші прокурори вивчають матеріали. Буде відкрито кримінальне провадження. За якою статтею - обов'язково повідомлю вам в понеділок на офіційному сайті прокуратури... Прокурор Юлдашев, чиїм ім'ям прикривалося ця п'яна тварина в суддівській мантії, взяв під особистий контроль розслідування цього інциденту", - написала вона у своєму Facebook.

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада має намір в першу чергу розглянути подання ГПУ про арешт одіозних суддів.