ua en ru

Рада 2 березня першочергово розгляне подання ГПУ про арешт одіозних суддів

Верховна Рада України в понеділок, 2 березня, в першу чергу розгляне подання Генеральної прокуратури про дозвіл на арешт одіозних суддів і деяких народних депутатів. Про це заявив лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в ефірі "5 каналу".

"Я думаю, що ми прийдемо в зал і перш за все розглянемо подання Генеральної прокуратури про дозвіл на арешт одіозних суддів, а також, наскільки я знаю, і деяких народних депутатів. Я думаю, що це буде гарний початок сесії", - заявив Луценко.

Він зазначив, що Рада може розглядати питання про арешт суддів тільки після висновку Верховного суду.

Як повідомлялося, 12 лютого генпрокурор Віктор Шокін звернувся до народних депутатів з проханням про надання згоди на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою трьох суддів Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

Раніше в січні ГПУ звернулася до Ради про притягнення до кримінальної відповідальності судді Печерського райсуду Світлани Волкової.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав розпорядження №296 "Про скликання пленарного засідання Верховної Ради України восьмого скликання", згідно з яким засідання відбудеться 2 березня 2015 р.

Як запевнив Гройсман, коаліція в понеділок буде готова проголосувати за зміни до держбюджету.