ua en ru

У ДНР можуть винести на загальне обговорення питання запровадження смертної кари

У ДНР можуть винести на загальне обговорення питання запровадження смертної кари
Влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" розглядають можливість винесення на загальне обговорення питання запровадження смертної кари.

Влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" розглядають можливість винесення на загальне обговорення питання запровадження смертної кари. Про це повідомив секретар ради безпеки ДНР" Олександр Ходаковський, передає прес-центр "республіки".

За словами Ходаковського, зараз смертна кара, як офіційна міра покарання, не застосовується.

"У нас не було жодного вироку, який би був приведений у виконання і звучав би як "смертна кара", - заявив він, зазначивши, що для запровадження такого виду покарання необхідна відповідна законодавча база.

"Вона у нас тільки створюється і буде проходити поетапно. В якості прикладу можна назвати нещодавно прийнятий у першому читанні Народною Радою Закон про "Міністерстві державної безпеки", який зараз допрацьовується», - зазначив Ходаковський.
Він також додав, що питання про можливості офіційного запровадження смертної кари на території ДНР може бути винесений на загальне громадське обговорення".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики "Донецької народної республіки" створюють військово-польові суди на підконтрольній їм території.