ua en ru

Трудовий колектив Концерну РРТ закликає СБУ притягти до відповідальності керівництво концерну

Координаційна рада трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення просить Службу безпеки України притягнути до відповідальності керівництво концерну.

Координаційна рада трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення просить Службу безпеки України притягнути до відповідальності керівництво концерну. Про це йдеться в повідомленні колективу Концерну РРТ.

Трудовий колектив КРРТ звинувачує нового керівника підприємства Олександра Пивнюка та голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (ГСССЗИ) Володимира Звєрєва в пособництві терористам на Донбасі.

"Пан Півнюк визнав, що особисто, свідомо і навмисно здійснював платежі за трансляцію російських телеканалів в Донецькій і Луганській областях і продовжує це робити. Пан Звєрєв зізнався, що між ним і злочинним керівництвом ДНР і ЛНР ведуться переговори з питань трансляції. У своїх "коментарях", обидва фігуранти повідомили, що фінансування трансляції ворожих ЗМІ в ДНР і ЛНР вони погодили з... СБУ. Якщо це не ворожі провокатори, то хто? Чи можуть вони і надалі очолювати Держспецзв'язку України і державний Концерн РРТ?" - йдеться у зверненні.

За даними колективу, СБУ розслідує відносно зазначених осіб кримінальну виробництво.

При цьому колектив вважає, що СБУ слід дати відповіді на ряд питань.

"За чиїм наказом не були знищені при штурмі УСБУ в Луганській області апаратура спеціального зв'язку та ключові документи (коди) поки після звернення чергових офіцерів Луганського управління ГСССЗИ була така можливість? Чому був прихований цей факт компрометації мережі урядового зв'язку від керівництва держави? Чому не були вжиті передбачені в такому випадку необхідні організаційно-технічні заходи для запобігання компрометації мережі урядового зв'язку? За чиїм наказом оплачувалися з 24.05.2014 за 06.06.2014 рахунку на постачання електроенергії в Донецькій і Луганській області в той час, коли Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення втратив контроль над об'єктами, на яких терористи здійснювали трансляцію російських каналів використовуючи передавачі українських телеканалів? За чиїм наказом не були проведені заходи по забезпеченню комплексної системи захисту інформації системи "Вибори"? Чому атестат на її відповідність був підписаний 16.05.2014 р. полковником Звєрєвим?" - йдеться в повідомленні.

КСТК закликає також Звєрєва і Пивнюка звернутися з явкою з повинною, скориставшись статтею 472 КПК України.