ua en ru

Суд повернув державі 1,7 га землі в урочищі "Межигір'я"

Суд повернув державі 1,7 га землі в урочищі "Межигір'я"
Вишгородський районний суд 29 жовтня 2014 . задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 1,7688 га землі в урочищі "Межигір'я".

Вишгородський районний суд 29 жовтня 2014 . задовольнив позов прокуратури Київської області про повернення у державну власність 1,7688 га землі в урочищі "Межигір'я". Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Вказана ділянка була надана екс-Президенту України Віктору Януковичу для обслуговування будинку та будівництва інших об'єктів. Під час прокурорської перевірки виявлено грубі порушення з боку Вишгородської районної державної адміністрації при розпорядженні та відчуженні земельної ділянки, оскільки таке право належало до виключної компетенції Кабінету міністрів України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, суд погодився з доводами прокуратури і визнав недійсними розпорядження райдержадміністрації та договір купівлі-продажу земельної ділянки.

"Також своїм рішенням суд скасував державну реєстрацію землі та витребував її з незаконного володіння Януковича на користь держави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у вересні 2014 р. Кабінет міністрів заявив, що забезпечив повернення у державну власність земель "Межигір'я" (Київська область) - колишньої резиденції четвертого Президента України Віктора Януковича.