ua en ru

СБУ заявила про ліквідацію групи терористів, які обстріляли Маріуполь

СБУ заявила про ліквідацію групи терористів, які обстріляли Маріуполь

Служба безпеки України заявила, що терористи, які обстріляли 24 січня Маріуполь Донецької області, ліквідовано. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко заявив під час засідання РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є неспростовні докази у вигляді затриманих і знищених. Спецоперація закінчена і доставлений контррозвідкою в Київ і готовий надалі співпрацювати з українським правосуддям бойовик на прізвисько "Даішник", який керував диверсійною групою терористів та скоїв бомбардування мирного населення. Його прізвище Керсанов, він колишній співробітник одного з правоохоронних органів. До кінця року патрулював Маріуполь, у нього там живе мама, і проти власної матері, проти жителів Маріуполя, проти вас він планував і був причетний до цього злочину проти людяності", - заявив Наливайченко.

Наливайченко додав, що СБУ затримала не всіх причетних до обстрілу Маріуполя.

"Ми підтверджуємо, що один з ватажків в керівництві ДНР близько Захарченко на прізвище Пономаренко 77 року народження, також житель Маріуполя, - це та особа, яку ще не затримано. Він ховається в Донецьку. Він особисто разом з тим, кого доставили до Києва для проведення слідчих дій, причетних до організації та вчинення злочинів проти людяності", - заявив Наливайченко.

Також глава СБУ повідомив про затримання одного громадянина РФ.

"Протягом доби в результаті знищення диверсійної групи, серед якої встановлений знищений терорист - громадянин РФ Ємельянов. Його документи знайдені і передаються в Київ, щоб офіційно повідомити родині, де їх син. А також надати світової громадськості, що теракти проти наших громадян здійснюють, в тому числі, громадяни РФ", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко також заявив, що днями було знищено 600 бойовиків, а також 8 систем "Град", у тому числі 4, які виробляли обстріл Маріуполя.