ua en ru

СБУ затримала росіянина, підозрюваного в організації терактів у Харківській області

Служба безпеки України затримала громадянина Росії, який планував здійснення диверсій і терористичних актів на території Харківської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що 25-річний громадянин Росії організував у Куп'янську Харківської області злочинну групу з представників місцевого криміналітету. Росіянин підтримував зв'язок з терористами т. н. "ДНР", група вербувала серед найманців для НВФ, придбала зброю для диверсій і терактів на об'єктах транспорту і промисловості. Співробітники СБУ в результаті спецоперації затримали організатора групи та двох жителів Куп'янська", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні зазначено, що для придбання засобів ураження група "заробляла" крадіжками особистих речей громадян з транспортних засобів. Автомобілі зловмисники відкривали з допомогою так званих "кодграбберів".

Крім того, під час обшуку в тимчасовому житлі росіянина вилучені гранатомети РПГ-22 і РПГ-26, автомати Калашникова, пістолет Макарова з глушником, велику кількість патронів, гранати Ф-1, РГД-5, прапори та емблеми т. н. "республік", кастети.

У зловмисників вилучено речові докази скоєння численних крадіжок: реєстраційні документи на чужі автомобілі, особисті документи власників, планшети, ноутбуки, а також спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Повідомляється, що зараз всі учасники групи затримані. Розслідування триває.

Нагадаємо, з лютого 2014 р. СБУ зареєструвала понад 4 тис. справ про злочини проти національної безпеки.