ua en ru

СБУ з лютого 2014 р. зареєструвала понад 4 тис. справ про злочини проти нацбезпеки

Служби безпеки України (СБУ) з лютого 2014 р. зареєструвала понад 4 тис. кримінальних справ про злочини проти національної безпеки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Слідчими Головного слідчого управління та регіональних органів СБУ з лютого 2014 року було зареєстровано, розслідувалася і розслідується понад 4 тисяч кримінальних справ про злочини проти основ національної безпеки і оборони України, зазіхання на її територіальну цілісність і недоторканність, інших тяжких злочинів, спрямованих на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади. Слідчими здійснено повідомлення про підозру 1041 особі. 720 підозрюваних було заарештовано судами на підставі подань слідчих СБУ", - йдеться в повідомленні.

В СБУ також повідомили, що обвинувальні акти щодо 279 осіб з числа активних учасників терористичних організацій направлені в судові органи.

"74 особи визнані винними у скоєнні злочинів проти держави і народу України, їх засудили до різних термінів ув'язнення", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. повідомлялося, що СБУ зареєструвала понад 3 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти нацбезпеки.