ua en ru

СБУ порушила справу за фактом трансляції телеканалів РФ і ЛНР в Луганській області

СБУ порушила справу за фактом трансляції телеканалів РФ і ЛНР в Луганській області Джерело фото:twitter.com/InfoResist

Служба безпеки України порушила кримінальну справу стосовно телеканалів Росії і так званої ЛНР за трансляцію відеоматеріалів, що створюють позитивний імідж терористичної діяльності на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

"Прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому 21 січня 2015 слідчим відділом УСБУ в Луганській області за фактом сприяння діяльності терористичної організації керівництвом Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (ч. 1 ст. 258-3 КК України)", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, встановлено, що раніше захоплена в Луганську терористами "ЛНР" зазначена філія, використовуючи український частотний ресурс, транслює 16 російських телеканалів, у тому числі "1 канал Всесвітня мережа", "Росія 24", LifeNews, "Росія 1", а також місцевий телеканал "ДТРК ЛНР "Луганськ 24".

У повідомленні наголошується, що матеріали, які розміщуються в ефірі цих каналів, створюють позитивний імідж терористичної діяльності "ЛНР" і так званої "Армії Південного Сходу". А діяльність сил АТО, ВСУ та правоохоронних органів, навпаки, дискредитується, через що формується ідеологічне підґрунтя для поширення терористичних і екстремістських поглядів.

Прокуратура уточнює, що в даний час за даним фактом триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 26 січня МЗС України зажадав від РФ негайно припинити репресії проти кримськотатарського телеканалу ATR (Крим), де вчора був проведений обшук російськими правоохоронними органами.