ua en ru

СБУ запобігла переправленню бойовикам більше 40 т вибухівки

СБУ запобігла переправленню бойовикам більше 40 т вибухівки
У Запорізькій області співробітники СБУ затримали вантажівку з 41 тонною речовини для виготовлення вибухівки.

У Запорізькій області співробітники СБУ затримали вантажівку з 41 тонною речовини для виготовлення вибухівки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що вибухові матеріали поставлялися на вуглевидобувні підприємства Донбасу в рамках довгострокових угод. Однак більшість шахт, яким призначалися ці поставки, знаходяться на тимчасово підконтрольної бандформуванням території. Більшість з цих об'єктів призупинили видобуток вугілля або контрабандно переправляють продукцію в Росії", - сказано в повідомленні.

За даними СБУ, терористи захоплюють ввезену на територію вибухівку і використовують її для організації диверсій на об'єктах промисловості, транспортної інфраструктури Луганської та Донецької областей.

"Крім того, ватажки бандформувань надають цю вибухівку підпільним диверсійно-підривним групам, які намагаються дестабілізувати ситуацію в мирних регіонах. На незаконно утримуваних терористами територіях організовані спеціальні тренувальні табори для навчання найманців підривній справі", - повідомили в прес-службі.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на початку грудня в Луганській обл. СБУ затримала бойовика, який постачав терористам зброю та вибухівку з РФ.