ua en ru

Руфер, що розфарбував в Москві шпиль на висотці в кольори прапора України, має намір змінити прізвище, - МВС

Руфер Павло Ушевець , або Mustang Wanted, що розфарбував шпиль на висотці в Москві в кольори українського прапора, має намір змінити прізвище.

Руфер Павло Ушевець, або Mustang Wanted, що розфарбував шпиль на висотці в Москві в кольори українського прапора, має намір змінити прізвище. Про це у своєму Facebook написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Павло Ушевець зібрався змінити прізвище та ім'я, та так, щоб вони стали поперек горла в Росії, і навпаки надихали українців на нові звершення", - написала Геращенко. При цьому він сказав, що не знає, яке ім'я вибере собі український екстремал.

Крім того, радник міністра зазначив, що повідомлення російських ЗМІ про те, що руфер оголошений в міжнародний розшук, не відповідають дійсності. "Мустанг оголошений ними поки що не в міжнародний розшук по лінії Interpola, а в міждержавний - тільки в рамках СНД. Зрозуміло, що Путін боїться, що в наступний раз Мустанг розфарбує у жовто-блакитний колір вже кремлівські зірки або його лисину. Ось і нервує", - уточнив Геращенко.

Він заявив, що Україна не збирається видавати українського руфера Росії, так як це суперечить Конституції. "Ми повинні були б видати Росії Павла, якщо б він не був громадянином України, і то у випадку, якщо б наш український суд, перевіривши документи з Росії, вважав за потрібне це зробити", - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, 20 серпня 2014 р. вранці в історичному центрі Москви, на Котельнічеській набережній, на шпилі сталінської висотки невідомі вивісили прапор України, а також перефарбували зірку в кольори українського прапора. В цей же день були затримані 4 громадянина РФ. Пізніше відповідальність за розфарбовування зірки на висотці в Москві взяв на себе український руфер Mustang Wanted. Він також заявив, що не знайомий з російськими руферами, яких звинуватили в розмальовуванні зірки і кваліфікували їхні дії за статтею "Хуліганство".

Вчора на сайті російського агентства РБК з'явилося повідомлення, що Павло Ушевець оголошений слідством у міжнародний розшук у справі про хуліганство на сталінської висотки в столиці.