ua en ru

Зниклий в Індонезії Airbus імовірно впав у море, - рятувальники

Зниклий в Індонезії Airbus імовірно впав у море, - рятувальники Джерело фото:kapital.kz

Зниклий в Індонезії літак AirAsia, на борту якого перебували 162 людини, найімовірніше, впав у море. Про це повідомив керівник індонезійського рятувально-пошукового агентства Бамбанг Соелісто, передає Reuters.

"Згідно з нашою оцінкою даних про координати, первісне припущення - що він знаходиться під водою, на дні", - заявив Соелісто, додавши, що ймовірна зона пошуку може бути розширена після проведення більш детальних оцінок.

Один з чиновників рятувальної служби Андріанди повідомив, що відомство перевіряє ряд повідомлень від людей, які нібито чули вибух в районі островів Нангка і Лунг.

Раніше віце-президент Індонезії Юсуф Калла також заявив, що рейс QZ8501 малазійського лоукостера AirAsia з великою ймовірністю зазнав аварії.

Нагадаємо, зв'язок літака з диспетчерськими службами перервалася через 42 хвилини після його вильоту за маршрутом Сурубая-Сінгапур. Транспортні чиновники повідомили, що незадовго до зникнення з радарів пілоти запросили набори висоти, щоб уникнути грозових хмар.

На борту зниклого Airbus 320-200 перебували 155 пасажирів і сім членів екіпажу. Пошуки лайнера тривали цілий день і зупинилися з настанням темряви. Вони будуть відновлені вранці 29 грудня.