ua en ru

Правоохоронці розкрили корупційні схеми концерну "ЄДАПС", - МВС

Правоохоронцями викрито низку корупційних схем, пов'язаних із діяльністю виробника ідентифікаційних документів з високим ступенем захисту і інформаційних систем - концерну "ЄДАПС".

Правоохоронцями викрито низку корупційних схем, пов'язаних із діяльністю виробника ідентифікаційних документів з високим ступенем захисту і інформаційних систем - концерну "ЄДАПС". Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

Як зазначають у МВС, усю продукцію, яка була виготовлена цим концерном, передано до Національного банку України. На сьогодні така продукція, у тому числі біометричні паспорти, уже виготовляються на Держаному підприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна".

У прес-службі також додають, що наразі МВС продовжує працювати у цьому напрямку, хоча правоохоронці натикаються на перешкоджання проведенню такої роботи з боку зацікавлених осіб, зокрема, нардепа України минулого скликання від Партії регіонів, заступника голови Державної міграційної служби України Василя Грицака, "який шантажує та намагається чинити тиск на керівництво МВС, проводить "брудну" інформаційну кампанію. Разом з тим, ця людина дії через посередників. На жодному документі, які причетні до такої інформаційної боротьби, не стоїть його підпис, аби в подальшому не можна було цю особу притягнути до суду".

Нагадаємо, у червні 2013 р. Антимонопольний комітет України скасував результати конкурсу Державної міграційної служби на закупівлю біометричних паспортів у консорціуму "ЄДАПС".