ua en ru

Суддя Волкова, що відпустила екс-беркутівця, два місяці саботує процес проти себе, - прокуратура

Шевченківський райсуд столиці розгляне клопотання прокуратури міста Києва щодо встановлення граничного терміну для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження суддею Печерського райсуду столиці Світланою Волкової, яка у вересні 2014 р. звільнила з-під варти підсудного командира роти спеціального призначення "Беркут" Дмитра Садовника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Як повідомляється, слідчі столичної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом винесення Волкової завідомо неправосудного рішення. "З 19 грудня 2014 року матеріали виробництва відкриті для ознайомлення підозрюваної і її адвокатам. Однак до цього часу ні Волкова, ні її захисники так і не ознайомилися з матеріалами досудового слідства", - сказано в повідомленні.

"Тобто вже більше двох місяців суддя Волкова і її адвокати свідомо затягують (саботують цей процес, щоб не допустити направлення обвинувального акта до суду. І це при тому, що матеріали кримінального провадження складаються лише з 11 томів. Це, насправді, не так вже й багато", - заявив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

Нагадаємо, 19 вересня 2014 р. суддя Печерського суду Світлана Волкова прийняла рішення про звільнення з-під варти екс-командира роти спеціального призначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС України в м. Києві Дмитра Садовника, який підозрюється в розстрілі 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

6 жовтня 2014 р. судді Волковій повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину.