ua en ru

Засуджений екс-мер Ніжина заарештований при спробі втечі, - МВС

Працівники Бобровицького районного відділу УМВС України в Чернігівській області затримали під час спроби втечі ніжинського екс-мера Михайла Приходька, засудженого до 6 років позбавлення волі за вимагання та отримання хабара в особливо великому розмірі. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Нагадаємо, Михайло Приходько протягом 2008 року отримав від київської фірми хабар на загальну суму 60 тис. дол. Тоді чиновника затримали під час отримання 20 тис. дол. за дозвіл на приватизацію комунального майна - будівлі колишньої лазні.

Суд визнав Приходька винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України та виніс вирок - шість років позбавлення волі. Також суд заборонив Приходьку упродовж трьох років обіймати посади в державних органах влади.

22 березня 2013 р. Апеляційний суд Чернігівської області зачитав повний текст ухвали стосовно екс-мера Ніжина. "Натомість сам громадянин до суду не прибув, мотивуючи це поганим самопочуттям. Того ж дня сесія Ніжинської міської ради прийняла рішення про дострокове припинення повноважень міського голови. Тим часом на вихідних засудженого екс-посадовця працівники міліції арештували при порушенні ним підписки про невиїзд", - відзначає МВС.

На станції "Бобровиця" екс-мер був знятий з електропотягу, яким він намагався дістатися столиці. Нині він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Читайте також: Правоохоронці затримали заступника мера Мелітополя за хабарництво, порушена кримінальна справа