ua en ru

Загальне число відкликаних Honda автомобілів зросло до 5,4 млн штук

Японський автоконцерн Honda Motor Co. прийняв рішення про відкликання ще більш ніж 2,6 млн своїх автомобілів у США для перевірки подушок безпеки виробництва компанії Takata.

Японський автоконцерн Honda Motor Co. прийняв рішення про відкликання ще більш ніж 2,6 млн своїх автомобілів у США для перевірки подушок безпеки виробництва компанії Takata. Про це виданню Edmunds повідомив представник компанії.

Відкликанню підлягають автомобілі одинадцяти моделей, що зійшли з конвеєра в період з 2001 по 2011 роки. У їх числі популярні моделі Accord, Civic, Acura, Odyssey і позашляховики CR-V.

Несправність подушок безпеки може призвести до того, що при ДТП вони неправильно розкриються або навіть "вистрілять" знаходиться в салоні людини металевими фрагментами.

Загальне число автомобілів Honda, які відгукуються в США через цей дефект, досягла 5,4 млн штук. Масове відкликання автомобілів, оснащених подушками безпеки фірми Takata, почався в квітні цього року. До теперішнього часу у зв'язку з цим дефектом компанії Toyota, Nissan, Honda і General Motors відкликала по всьому світу понад 15 млн машин. В суд американського штату Флорида вже надійшов колективний позов споживачів, які звинувачують компанію Takata у приховуванні інформації про інциденти з подушками. За останніми даними, вони призвели до загибелі щонайменше чотирьох людей в США і ще одного в Малайзії; десятки людей постраждали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що японський концерн Honda Motor Co. може бути оштрафований на 35 млн дол. за приховування відомостей про 1 тис. 729 аварій за 11 років з його участю автомобілів, в яких постраждали або загинули люди.