ua en ru

Начальник Святошинського райвідділу міліції тимчасово відсторонений від посади

Начальник Святошинського райвідділу міліції Юрій Гладик тимчасово відсторонений від посади.

Начальник Святошинського райвідділу міліції Юрій Гладик тимчасово відсторонений від посади. Про це заявив начальник ГУ МВС у м. Києві Володимир Коряк, повідомляє "5 канал".

Фотогалерея "Сутички під Святошинським РОВС"

Він зазначив, що кримінальним провадженням, у якому підозрюваним є старший лейтенант, займається прокуратура. Водночас він відмовився назвати прізвище міліціонера.

Крім того, він зазначив, що сьогодні о 10:00 відбудеться нарада, на якій обговорюватимуть цю справу, а також будуть прийняті рішення по керівному складу Святошинського РВ.

Водночас протестувальники повідомили, що їм пообіцяли не відкривати кримінальну справу за фактом штурму райвідділу. Повідомлялося про постраждалих серед міліціонерів і активістів, застосовувалися сльозоточивий газ і димові шашки.

Для з'ясування ситуації до райвідділу міліції прибули народні депутати від "Удару" Роман Чернега та Марія Іонова. "Удар" закликав провести розслідування ситуації.

Читайте також: Під будівлею Святошинського райвідділу міліції знаходяться декілька сотень людей

Нагадаємо, прокуратура Святошинського району Києва відкрила кримінальне провадження за фактом застосування співробітником міліції фізичної сили до громадянки, активістки Коаліції учасників оранжевої революції (КУПР).

"Провадження відкрите за заявою потерпілої", - заявили в прес-службі.

Повідомляється, що кримінальне провадження відкрите за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що вчора, 12 липня 2013 р., в Києві під час розгону ринку "Шлях" на вул. Архітекторів торговці накинулися на міліціонера, який кулаком ударив в обличчя дівчину - активістку КУПР. Після цього група підприємців відправилася в Святошинський райвідділ міліції з вимогою розслідування ситуації.