ua en ru

На Донбасі наразі перебувають 78 представників спецмісії ОБСЄ, - український МЗС

В Донецькій і Луганській областях наразі перебувають 78 представників спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

В Донецькій і Луганській областях наразі перебувають 78 представників спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на сьогодні в Донецькій та Луганській областях зараз перебувають 78 спостерігачів спеціальної моніторингової місії, з них 32 у Сєверодонецьку, 14 у Краматорську, 20 у Донецьку і 12 в Маріуполі", - повідомив Перебийніс.

При цьому він підкреслив, що українська сторона продовжує взаємодію зі спецмісією ОБСЄ з метою забезпечення ефективного моніторингу режиму припинення вогню на сході України згідно з мінськими домовленостями.

"Найближчим часом планується розширення як кількісного складу місії, так і географічного покриття нею моніторингу. Місія має найближчим часом бути розширеною до 350 спостерігачів", - повідомив речник МЗС.

Нагадаємо, 8 вересня 2014 р. Президент України Петро Порошенко під час візиту в Маріуполь заявив, що найближчим часом очікується збільшення місії ОБСЄ в Україні до 500 спостерігачів.