ua en ru

МВС продовжує шукати трьох активістів, зниклих у ніч розгону Євромайдану

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) продовжує пошуки трьох зниклих громадян у ніч із 29 на 30 листопада 2013 р. при розгоні Євромайдану.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) продовжує пошуки трьох зниклих громадян у ніч із 29 на 30 листопада 2013 р. при розгоні Євромайдану. Це випливає з відповіді міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка на депутатське звернення нардепа від "Батьківщини" Геннадія Москаля, передає прес-служба парламентарія.

"З наданого мною списку зниклих безвісти громадян встановлено місцезнаходження 26 осіб, три людини досі залишаються нерозшуканими. Це Бровко Олег, Григорян Інна та Шинкарук Анатолій", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із цим прокуратура Шевченківського району Києва 5 грудня 2013 р. відкрила кримінальні провадження за фактами зникнення вказаних осіб за ознаками ч.1 ст.115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Кримінальні провадження направлені до слідчого відділу Шевченківського райуправління ГУ МВС Києва.

Як зазначив Захарченко, на даний момент у зазначених кримінальних провадженнях проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження зниклих осіб і прийняття у провадженнях обґрунтованих процесуальних рішень.

"Хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях взято на контроль Головного слідчого управління МВС", - резюмується у відповіді Захарченка.

МВС продовжує шукати трьох активістів, зниклих у ніч розгону Євромайдану

Нагадаємо, наприкінці минулого року Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав МВС надати документи щодо перебування бійців спецпідрозділу "Беркут" на Майдані Незалежності в Києві в ніч на 30 листопада 2013 р.