ua en ru

Кличко просить прокуратуру сприяти припиненню незаконного будівництва в Кадетському Гаю в Києві

Кличко просить прокуратуру сприяти припиненню незаконного будівництва в Кадетському Гаю в Києві
Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до прокурора міста Києва з проханням посприяти припиненню незаконного будівництва на території паркової зони в Кадетському Гаю в Києві.

Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до прокурора міста Києва з проханням посприяти припиненню незаконного будівництва на території паркової зони в Кадетському Гаю в Києві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кличко.

"Прошу вас прийняти всі необхідні заходи щодо припинення незаконного будівництва на території паркової зони біля будинку за адресою вул. Кадетський Гай, 6, та притягнути до відповідальності осіб, які порушують закон і займаються самочинним будівництвом", - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що компанія, яка захопила ділянку, не має жодних дозвільних документів.

Як відзначають в прес-службі, приватне підприємство "Строймаш" в 2007 році намагалося отримати в оренду земельну ділянку площею майже 2 га в Кадетському Гаю. При цьому спроба виявилася безрезультатною. У той же час, за даними повідомлення, без вирішення земельної комісії Київради екс-мер Києва Черновецький підписав згоду на розробку проектної документації. Зазначається, що на підставі цього згоди забудовник у 2010 році звернувся у суд, який прийняв рішення зобов'язати Київраду зареєструвати за забудовником земельну ділянку.

Київрада не розглядала питання про визнання права на оренду земельної ділянки "Будмашем". Забудовник восени цього року знову звернувся в Господарський суд Києва, щоб поміняти виконавця попереднього рішення.

Як наголошується, в ході судових процедур, ділянка незаконно захопили, обнесли залізобетонним парканом і в даний час на території вирубають дерева.

Нагадаємо, раніше прокуратура Києва зупинила незаконне будівництво на даху Будинку профспілок.