ua en ru

ГПУ завершила розслідування викрадення "Грифоном" секретаря митрополита Володимира

Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування щодо перевищення службових повноважень співробітниками спеціального батальйону судової міліції "Грифон" ГУ МВС України в м. Києві та незаконного позбавлення волі довіреної особи предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату, митрополита Київського і всієї України Володимира - митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської митрополії Олександра (Драбинка). Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Під час розслідування встановлено, що командир і заступник командира спеціального батальйону судової міліції "Грифон" протягом шести місяців 2013 р., виконуючи незаконний наказ екс-начальника ГУ МВС України в Києві Валерія Коряка, який діяв в інтересах екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, незаконно утримували Олександра Драбинка на території Києва та Київської області з метою змусити його переконати митрополита Володимира відмовитися від посади предстоятеля УПЦ (МП).

"В. Захарченко, В. Коряку і двом керівникам СБСМ "Грифон" оголошено про підозру у незаконному позбавленні волі людини та перевищення своїх службових повноважень. За вказані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років", - сказано в повідомленні.

В даний час командиру СБСМ "Грифон" та його заступнику надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Захарченко і Коряк за вчинення цього кримінального злочину оголошені в розшук.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що екс-глава МВС Захарченко прийняв російське громадянство.