ua en ru

ГПУ висунула обвинувачення екс-главам "Надра України", що продали Сахалінське родовище

ГПУ висунула обвинувачення екс-главам "Надра України", що продали Сахалінське родовище
Генеральна прокуратура України 10 листопада висунула звинувачення екс-главам ПАТ "НАК "Надра України", що продали Сахалінське родовище з видобутку природного газу в Харківській області.

Генеральна прокуратура України 10 листопада висунула звинувачення екс-главам ПАТ "НАК "Надра України", що продали Сахалінське родовище з видобутку природного газу в Харківській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ,

ГПУ повідомила про підозру екс-главам "Надра України" у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

"Як було встановлено під час розслідування, двоє колишніх голів правління ПАТ "НАК "Надра України", всупереч чинному законодавству України, незаконно підписали в 2012-2013 роках з керівництвом одного із ТОВ договір купівлі-продажу частки спільного майна державного підприємства ПАТ "НАК "Надра України". Це призвело до виходу ПАТ "НАК "Надра України" з складу учасників спільної діяльності за договорами щодо видобутку вуглеводнів (природного газу) на Сахалінському родовищі в Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що в результаті таких дій держава втратила контроль за видобутком газу на Сахалінському родовищі (Харківська область) та можливість отримання прибутку.

За період 2012-2013 рр. на Сахалінському родовищі без участі ПАТ "НАК "Надра України" учасниками спільної діяльності видобуто газу в кількості 363 млн куб м загальною вартістю понад 1 млрд 270 млн грн.

В даний час зазначені особи оголошені в розшук. Постановами Печерського районного суду м. Києва від 11 листопада цього року надано дозвіл на їх затримання з метою приводу в судове засідання для розгляду клопотань слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в червні 2014 р. Кабмін призначив головою правління НАК "Надра України" Ярослава Климовича.