ua en ru

ГПУ оголосила підозру Чечетову у справі про "закони 16 січня", - ЗМІ

ГПУ оголосила підозру Чечетову у справі про "закони 16 січня", - ЗМІ

Генеральна прокуратура України оголосила підозру у скоєнні злочину під час прийняття законів 16 січня 2014 р. колишньому нардепу від "Партії регіонів" Михайлу Чечетову. Про це заявив начальник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає Громадське.

"Щодо прийняття драконівських законів 16 січня, то сьогодні повідомлено про підозру одному з представників Лічильної комісії - Чечетову, буде вирішуватися питання про обрання йому запобіжного заходу", - заявив Горбатюк.

Крім того, він зазначив, що ще три депутати залучаються до відповідальності за прийняття законів 16 січня.

"Результати розслідування свідчать, що голосів було недостатньо. За фактом прийняття незаконних постанов залучені екс-перший заступник голови Верховної Ради Калєтнік, нардеп Олійник, також днями повідомлено про підозру Олександру Єфремову", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, 14 лютого 2015 р. ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова.

16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн.

За Єфремова була внесена застава, але ГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.

Вчора суд оголосив перерву в засіданні щодо обрання запобіжного заходу Єфремову до 23 лютого